Knappe zege voor jonge Belg

Robbe Ghys wint scratch op wereldbeker in Glasgow

Print
Robbe Ghys wint scratch op wereldbeker in Glasgow

Foto: Photo News

Robbe Ghys heeft zaterdag de scratch op de wereldbeker in Glasgow gewonnen. De 19-jarige renner, die koerst bij de beloften van Lotto Soudal, glipte in de slotfase weg en hield de Rus Maksim Piskunov en de Portugees Emanuel Oliveira achter zich.

Het was Ghys zelf die in het slot een aanval opzette en op zoek ging naar een winstronde. Hij kreeg Piskunov en Oliveira met zich mee. In de sprint toonde Ghys zich sneller dan de Rus en de Portugees. Lindsay De Vylder finishte als twaalfde.

Annelies Dom reed naar een tiende plaats in de kwalificaties van de individuele achtervolging en stootte dus niet door naar de finale. De Poolse Justyna Kaczkowska pakte het goud, voor de Française Elise Delzenne en de Wit-Russische Tatsiana Sharakova.

Nicky Degrendele, vrijdag vierde in de keirin, mag zaterdagavond strijden om een plaats in de sprinfinale. Dankzij een sterke sprint in de kwalificaties stootte ze meteen door naar de achtste finales. Daarin toonde ze zich sneller dan de Amerikaanse Mandy Marquardt. Vervolgens maakte ze in de kwartfinales komaf met de Australische Holly Takos. In haar halve finale neemt ze het op tegen de Litouwse Simona Krupeckaite, die zich midden oktober nog tot Europees kampioene kroonde. Degrendele werd vierde op dat EK.

Kenny De Ketele start zaterdagavond in de puntenkoers, Lotte Kopecky en Kaat Van der Meulen in de ploegkoers.