Tom Meeusen wint de Waaslandcross in Sint-Niklaas

REACTIES. Meeusen: “Ik dacht, die Rob die blijft maar vechten”

Print
REACTIES. Meeusen: “Ik dacht, die Rob die blijft maar vechten”

Foto: Photo News

Tom Meeusen was oppermachtig in de Waaslandcross op het provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas. “Ik dacht, die Rob Peeters blijft maar vechten (lacht). Nee, het was gewoon een kwestie van geen fouten maken”, vertelde de winnaar na afloop. “Tom bijhalen was niet meer mogelijk, dus dan reed ik maar op behoud”, aldus de nummer twee Rob Peeters.

Winnaar Tom Meeusen: “Zal in Ruddervoorde vandaag nog wel in de benen voelen”

Tom Meeusen (Telenet Fidea Lions) kwam goed voor de dag in Sint-Niklaas en dat resulteerde in een deugddoende zege. Vorige week reed de Kempenaar niet mee op het Europese kampioenschap. “Ik heb hier even moeten op wachten. Ik sloeg het EK vorige week bewust over, maar heb heel hard getraind. Daardoor kwam ik vermoeid aan de start van de Koppenbergcross en boekte ik geen mooi resultaat. Dat deed wel iets knakken in mijn hoofd, maar deze overwinning maakt alles weer goed. Met veel zandstroken lag het parcours met. Het was lekker fris en aangenaam om op zo’n parcours te crossen.” Meeusen voelde even nog de hete adem van Peeters is zijn nek, maar die laatste slaagde er niet in Meeusen te kraken. “Ik dacht, die Rob blijft maar vechten. (lacht) Nee, nee. Het was gewoon een kwestie van geen fouten te maken. Ik maakte er geen en hield een stevig tempo aan. Daardoor kon hij niet terugkomen.”

Zondag staat dan de derde manche in de Superprestige op het programma in Ruddervoorde. “Ik heb daar ook al gewonnen en op het podium gestaan, maar waarschijnlijk zal ik vandaag wel nog voelen. Maar goed, dat maakt niet uit, ik zal alles geven. Maar twee op twee zal niet aan de orde zijn met ook Wout van Aert en Mathieu van der Poel aan de start. We zullen wel zien”, besloot de winnaar.

Rob Peeters: “Vorig jaar de moed verloren, nu trek ik mij niet meer aan wat ze zeggen”

Een mooie tweede plaats, daarmee moest Rob Peeters (Crelan-Vastgoedservice) tevreden zijn in Sint-Niklaas. Het is een gelukkig weerzien met een renner die al te vaak is afgeschreven is. “Dat zeggen de mensen nogal rap hé, dat het gedaan is met iemand”, zei Peeters aan de microfoon bij Sporza. “Ik heb vorig jaar de moed al eens opgegeven, maar ik ben dat nu niet van plan. Alles wat ze zeggen, daar veeg ik mijn laars aan. Deze cross is iets wat ik graag doe. Dan moet je gewoon starten en de benen hebben. Dan lukt dat. Dat dat niet elke week lukt, heb ik aanvaard.”

Over het crossverloop dan. Ook Peeters besefte dat fouten de cross zouden bepalen. “Tom of ik, het was afwachten wie het eerste foutje zou maken. Maar dat gebeurde niet. Ik reed alsmaar sneller door de zandstroken, maar dat deed hij ook. Uiteindelijk moest ik even corrigeren en was de vogel gaan vliegen. Ik raapte mijn moed opnieuw samen, maar Tom bijhalen lukte niet meer. Achter mij was er een groot gat. Dan heb ik maar gewoon op behoud gereden.” Na de malaise van het voorbije jaar legt Peeters zich geen druk meer op, ook niet voor morgen. “Elke week mijn stempel drukken is niet haalbaar. Ik moet afwachten en mijn moment nemen als het daar is. Mezelf druk opleggen om er te moeten staan, werkt niet. Als ik slecht rij, dan rij ik gewoon naar huis en denk ik daar niet langer over na.”

Toon Aerts: “Had finale in de benen, maar hele wedstrijd op kop rijden lukte niet”

De Europese kampioen Toon Aerts (Telenet Fidea Lions) is de lachende derde op het provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas. De andere twee waren al gaan vliegen, maar voor Aerts zat een derde plek er nog in. “Zelf was ik niet fris genoeg om de hele cross op kop te rijden. Een finale had ik wel in de benen, maar de hele wedstrijd, nee.” Aerts profiteerde van een aantal stroken waar hij even naar adem kon happen. Zo kon hij voldoende recupereren om de derde plek veilig te stellen. “De rondjes waren niet op mijn lijf geschreven. Zo'n omloop net voor een cross als Ruddervoorde is toch ook net iets te lastig. Daar zouden de organisatoren wel eens rekening mee mogen houden."