Na blessures en dopingbeschuldigingen

Nadal stoomt zich klaar voor spetterend 2017: “Opnieuw grootse prestaties leveren”

Print
Nadal stoomt zich klaar voor spetterend 2017: “Opnieuw grootse prestaties leveren”

Foto: REUTERS

Voormalig nummer één van de wereld Rafael Nadal (ATP 6) heeft zaterdag laten weten dat hij zich deze winter volop wil klaarstomen om in 2017 opnieuw de wereldtop te bestormen. Afgelopen jaar was een afknapper voor de Spaanse tennisser, door de vele blessures en dopingbeschuldigingen.

“Ik ga me volop storten op mijn doel opnieuw klaar te zijn voor 2017”, opende Nadal in een interview met de Britse krant The Times. “Ik ga trainen zoals ik dat nog nooit heb gedaan. Ik heb een enorme motivatie om volgend jaar opnieuw grootse prestaties te leveren. Afgelopen jaar was een tegenvaller. Ik raakte geblesseerd op een moment dat ik goed speelde en veel plezier had op het veld.”

De 30-jarige Nadal zette op 20 oktober een punt achter zijn seizoen na een aanslepende blessure aan de linkerpols. “Deze zomer heb ik te snel de competitie hervat. Ik wilde er staan op de Olympische Spelen, waar ik vlaggendrager van Spanje was.” Nadal slaagde (gedeeltelijk) in zijn opzet en haalde goud in het dubbelspel, aan de zijde van Marc Lopez. In het enkelspel moest hij vrede nemen met een vierde plek.

Nadal kwam ook nog even terug op zijn klacht aan het adres van de voormalige Franse minister van Sport, Roselyne Bachelot, die hem in maart ervan beschuldigde een blessure te veinzen om een positieve dopingtest onder de mat te vegen. Nadal vroeg vervolgens eind april aan de Internationale Tennisfederatie (ITF) om al zijn dopingcontroles uit het verleden en de toekomst online te plaatsen. “Op een moment wordt het te veel. Het geval met die Franse minister was er te veel aan. Ze kraamde enkel onzin uit.”

Het proces tegen Bachelot is voorzien voor juli 2017.