Video: Nadja Vananroye legt eed af als Hasseltse burgemeester

Print
Hasselt -

Nadja Vananroye (CD&V) heeft zaterdagnamiddag de eed afgelegd als nieuwe burgemeester van Hasselt. Ze deed dat in de ambtswoning van de Limburgse gouverneur Herman Reynders. In haar dankwoord zei Vananroye dat het een hele eer is om voor de Hasselaren en de bezoekers van de stad te mogen zorgen.

Nadja Vananroye werd aangeduid als nieuwe burgemeester na het ontslag van Hilde Claes. Om administratieve redenen had het heel wat voeten in de aarde om Vananroye officieel het ambt te laten opnemen. Zaterdag kon dan toch de officiële plechtigheid met de eedaflegging plaatsvinden.

Dat gebeurde in handen van gouverneur Reynders, uitzonderlijk in de ambtswoning zelf. In aanwezigheid van heel wat prominenten zoals partijvoorzitter wouter Beke en Vlaams minister jo vandeurzen. "ik ben heel trots dat ik de burgemeester van de hasselaren mag zijn. Het is een grote eer om voor jullie te mogen zorgen. Dit is een heel speciaal moment," klonk de nieuwe burgemeester, die nadrukkelijk ook haar familie voor de steun bedankte. De eerste opdracht van de nieuwe burgemeester was het verwelkomen van Sinterklaas bij zijn officiële intrede in Hasselt. Vanaf maandag mag ze officieel aan de slag, tijdens het politiecollege. "ik ga niet gewoon voor de volgende twee jaar, de ambitie is acht jaar. Voor en met de Hasselaren."

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio