Sanne Cant wint Waaslandcross bij de vrouwen: " Al mijn vijfde zege”

Print
Sanne Cant wint Waaslandcross bij de vrouwen: " Al mijn vijfde zege”

Foto: BELGA

De 26-jarige Sanne Cant (IKO Enertherm-Beobank) heeft zaterdag de Waaslandcross in domein De Ster te Sint-Niklaas bij de vrouwen elite gewonnen. Ze haalde het in de manche van de Soudal Classics afgescheiden van Jolien Verschueren. Laura Verdonschot werd derde. De Amerikaanse Elle Anderson strandde op de vierde plaats, voor Ellen Van Loy.

Volg hier LIVE de cross bij de mannen elite!

Al vrij snel zonderden Cant, Van Loy, Laura Verdonschot en de Nederlandse Maud Kaptheijns zich af van de rest. Verschueren nam de bovenhand in een achtervolgende groep. Voor Cant ging het op een lange zandstrook allemaal te traag, ze liet haar metgezellen achter zich. De Belgische kampioene kon de tweede ronde aanvatten met 12 seconden voorsprong op Van Loy, Verschueren, Kaptheijns en de Amerikaanse Elle Anderson.

Op twee ronden van het einde telde Cant nog acht seconden voorsprong op Verschueren en een halve minuut op Van Loy. Daarachter volgden Verdonschot, Van Loy en Anderson. Nog voor het ingaan van de slotronde vond Verschueren aansluiting bij leidster Cant. Verschueren versnelde opnieuw, Cant moest lossen. Verdonschot trok als derde de slotronde in met een achterstand van 1:25 op Verschueren.

Bij de zandpassage aan het meer van De Ster, halfweg het parcours, ging Cant op en over Verschueren. Cant bleef de betere op de zandstroken, kwam niet meer in de problemen en haalde het. Op de erelijst volgt ze de Nederlandse Thalita de Jong op.

Cant: "Een zeer lastig parcours"

“Het was een zeer lastig parcours met al die zandstroken”, aldus Cant na afloop. “Jolien Verschueren is sterk in het lopen en dat was vandaag niet anders. Winnen is altijd leuk. Dit is al mijn vijfde zege.”

“Mijn start was heel sterk”, vervolgde Cant. “Naarmate de wedstrijd vorderde, voelde en hoorde ik dat Verschueren aan het naderen was. Ik maakte een foutje en zo kon ze aansluiten. In de slotronde trok ik nog eens door en meteen was de klus geklaard.”

Verschueren: "Foutje in slotronde"

Verschueren had even zicht op de zege, maar bij een tempoversnelling van Cant moest ze toch de duimen leggen. “In de voorlaatste ronde kwam ik op en over Cant, maar in de slotronde maakte ik een foutje op een helling en zo kon Sanne weer aansluiten”, zei Verschueren. “Zij kon als eerste de zandstrook aansnijden en daar moest ik opnieuw een kloofje laten. Meteen was het over en uit en kon ik een kruis maken over mijn winstkansen. Ik probeerde nog wel om naar Cant te rijden, maar daar slaagde ik niet meer in. Ik mag best tevreden zijn met mijn tweede plaats en heb er met de zandstroken een werkpuntje bij.”