Boekenkast zwerft door stad

Print
Boekenkast zwerft door stad

De ‘zwerfboekenkast’ kan overal in de stad opduiken. Foto: Dick Demey

Genk -

Na de vier ‘Little Free Libraries’ die op een vaste plek in Genk staan, toert sinds donderdag ook een ‘zwerfboekenkast’ door de stad.

“We willen op deze manier Genkenaren die de werking van onze bib niet kennen, toch laten kennismaken met het uitlenen van boeken”, zegt schepen van Bibliotheken Anniek Nagels (CD&V). “Lokale kunstenaars van Bodegaz Ecodesign hebben de kast ontworpen met afvalmateriaal. Bedoeling is dat de zwerfboekenkast start in Shopping 1. Vanuit de bibliotheek vullen we de kast met diverse boeken en dan is het plan dat de mensen die er een boek uithalen, er een ander voor in de plaats zetten.”

“Daarna gaat de zwerfboekenkast naar de plaatsen waar ze gevraagd wordt”, zegt schepen van Wijkontwikkeling Gianni Cacciatore (sp.a). “Dat kan in bedrijven zijn, maar ook bij verenigingen, scholen en noem maar op. Altijd gaat onze bibliotheekwerking zorgen dat er ook een lading aangepaste boeken in de kast zit, die de mensen van die organisatie kan boeien. De groep waar de kast te gast is, neemt voor een afgesproken periode het peter- of meterschap van de zwerfboekenkast op zich.”

Wie de boekenkast zelf graag op bezoek krijgt, kan dat melden bij de bibliotheek in Genk of bij de dienst Leefmilieu.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio