Mode

Tachtigjarig model verandert kijk op leeftijd

Print
Tachtigjarig model verandert kijk op leeftijd

Foto: Instagram

De tachtigjarige Wang Deshun wordt in zijn thuisland China letterlijk op handen gedragen. Vorig jaar maakte hij voor het eerst zijn opwachting op de catwalk tijdens de China Fashion Week en sindsdien gaat hij er door het leven als 'de meest sexy opa ter wereld'.

Met zijn sixpack en viriele uitstraling veroverde Wang Deshun vorig jaar de Chinese catwalks tijdens de China Fashion Week. Het tachtigjarige model werd een nationale sensatie en veranderde voorgoed de kijk op ouderdom in zijn thuisland en daarbuiten. "De natuur bepaalt leeftijd, maar jij bepaalt zelf je gemoedstoestand", vertelde hij recent in een interview met Chinese media.

Vastberaden om enige vorm van mentale en fysieke achteruitgang tegen te gaan, stortte Wang Deshun zich in een strak trainingsschema waarbij hij meerdere uren per dag in de gym en het zwembad te vinden is. Hij zwemt elke dag gemiddeld één kilometer en is 's namiddags tussen drie en zes altijd druk in de gym in de weer. 's Morgens houdt hij zich voornamelijk bezig met het lezen van boeken en het opvolgen van het nieuws, zijn persoonlijke studie.

"Een manier om voor jezelf uit te vinden of je al dan niet oud bent, is door jezelf de vraag te stellen of je bereid bent om nieuwe dingen uit te proberen", benadrukte Wang Deshun in datzelfde interview. En dat doet hij zelf maar al te graag. Plaatjes draaien als dj of als model opdraven op de catwalk, hij doet het allemaal met veel plezier.

 

 

 

 

Niet te missen