Brusselse politie voert bijna 7,5 miljoen snelheidscontroles uit op één maand tijd

Print
Brusselse politie voert bijna 7,5 miljoen snelheidscontroles uit op één maand tijd

Foto: BELGAIMAGE

De Brusselse politie heeft tijdens de afgelopen campagne tegen overdreven snelheid, die liep van 23 september tot en met 23 oktober, in totaal 7,5 miljoen controles uitgevoerd. “De resultaten zijn erg bemoedigend: amper 20.520 bestuurders reden te snel, oftewel 0,27 procent van het totale aantal gecontroleerden”, luidt het in een mededeling van Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V). In totaal werden 47 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

“Deze cijfers tonen aan dat er tijdens onze bewustmakingscampagnes ook effectief veel politiecontroles plaatsvinden. Controles gecombineerd met campagnes leveren de grootste mentaliteitswijziging op bij bestuurders. Dat is wetenschappelijk bewezen”, zegt staatssecretaris Debaets.

Bij de exact 7.490.124 controles gaat het om zowel bemande controles, als controles met vaste en semi-mobiele camera’s. De politieradars registreerden enkele extreme snelheidsovertredingen: het record van 147 kilometer per uur werd gemeten om 5u ‘s ochtends op de Van Praetlaan in Laken, waar de maximaal toegelaten snelheid 70 kilometer per uur bedraagt.

De volgende verkeersveiligheidscampagne in het Brussels gewest is de bobcampagne tijdens de eindejaarsperiode. Ook dan zal de bewustmakingscampagne vergezeld gaan van extra politiecontroles, klinkt het.