Nainggolan reageert op niet-selectie voor Rode Duivels: “Donderdag nog gescoord”

Print
Nainggolan reageert op niet-selectie voor Rode Duivels: “Donderdag nog gescoord”

Foto: BELGA

Het heeft drie maanden geduurd en het eerste relletje bij de Rode Duivels onder Roberto Martinez is een feit. Radja Nainggolan (28) zit niet in de selectie voor de interlands tegen Nederland en Estland. “Niet fit genoeg”, zegt de bondscoach. Nainggolan: “Ik heb donderdag nog gescoord.”

Onder Marc Wilmots had Nainggolan al twee jaar moeten knokken om zijn vaste stek in de selectie af te dwingen. Nu dreigt dat onder Martinez opnieuw te gebeuren. “En dat wordt moeilijk”, zegt Nainggolan. “Ik speelde een redelijk goed EK, maakte twee belangrijke goals. Tegen Bosnië en Gibraltar begin oktober was ik niet fit, nu wel. De bondscoach belde me echter met de melding dat hij me niet fit genoeg vond. Dat vond ik vreemd en heb hem dat ook gezegd. Ik speelde de jongste vier wedstrijden gewoon met AS Roma, maakte donderdag nog een doelpunt.”

Disciplinaire maatregel

Fellaini (bankzitter), Dembélé (twijfelachtig voor dit weekend), Defour (net terug uit blessure) en Tielemans (niet in topvorm) zijn er wel bij. Alles wijst erop dat het een disciplinaire maatregel is. Nainggolan zegde af voor de match tegen Bosnië maar speelde toen wel vriendschappelijk met AS Roma. Toen hij daarop naar België werd gesommeerd voor medische testen weigerde hij. “Ik had de twee dagen ervoor al telkens testen ondergaan in Italië. Daaruit bleek dat ik niet fit was om op het hoogste niveau te spelen. Moest ik dan naar België komen om die testen nog eens te ondergaan voor hetzelfde resultaat? Dat oefenwedstrijdje was tegen 17- en 18-jarigen, zonder inzet.”

“Dit is een teleurstelling. Ik vind het leuk om voor de nationale ploeg te spelen en lig goed in de groep. Dat ik tegen Estland niet zou spelen, tot daar aan toe. Maar met Defour en Dembélé geblesseerd of net terug uit blessure, had ik wel gehoopt te spelen tegen Nederland.”