Drie mensen in rusthuis gewond na aanval door... agressieve eekhoorn

Print
Drie mensen in rusthuis gewond na aanval door... agressieve eekhoorn

archiefbeeld Foto: ss

Eekhoorns schattige diertjes? Daar is niet iedereen het over eens. In Deltona in Florida heeft een eekhoorn drie mensen ernstig verwond.

De eekhoorn was een rusthuis binnengedrongen nadat het zich had vastgegrepen aan een rusthuisbewoner die buiten was. Het diertje kwam terecht in de polyvalente zaal waar meerdere rusthuisbewoners zaten. De eekhoorn sprong van de ene bewoner op de andere, beet en krabde de mensen.

Een van de medewerkers van het rusthuis snelde daarop naar een van de bureaus om de hulpdiensten te bellen. “Er is hier een eekhoorn en het valt onze bewoners aan”, zei de medewerker, met op de achtergrond roepende mensen. “Het springt naar alle kanten en het bijt mensen en krabt hen. We hebben hulp nodig. Het dier is nog steeds hier en mensen zijn aan het bloeden. Ik voel me zelf niet zo goed.”

Een van de medewerkers slaagde er uiteindelijk in de eekhoorn weer buiten te gooien. De mensen die door het dier werden aangevallen, zijn intussen aan de beterhand, zo berichtte de Orlando Sentinel.