Limbombe beraadt zich over stappen tegen Bico na klap

Print
Limbombe beraadt zich over stappen tegen Bico na klap

Stallone Limbombe Foto: TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Antwerp (1B) wenste vrijdag alleen op de eigen website te reageren op de klap die manager John Bico woensdag uitdeelde aan speler Stallone Limbombe (25). De club geeft ‘het voorval’ toe maar brengt het onder in de categorie ‘onenigheid’. De club noemt de berichtgeving rond het incident ‘overdreven’ maar dat wordt in de entourage van Limbombe tegengesproken. Stallone Limbombe (ex-KRC Genk): “Wat kan ik doen? Klacht indienen?”

Ook voor Tom De Mul, de spelersmakelaar van Limbombe, is de zaak nog niet gesloten. “Zoiets kan en mag niet gebeuren. Welke stappen we zullen zetten, wil ik met de speler zelf bespreken. Hij was alvast gechoqueerd.”

Limbombe beraadt zich over stappen tegen Bico na klap
John Bico Foto: BELGA

Het incident kwam er woensdag nadat Bico de balorige Limbombe een sanctie van 20 keer opdrukken oplegde. Limbombe reageerde lacherig dat hij ook wel 60 keer wilde pompen, wat Bico prompt als nieuwe opdracht gaf. De discussie tussen beiden ging na afloop van de training verder in het medisch kabinet en Bico gaf de middenvelder uiteindelijk een oplawaai. Volgens het strafwetboek riskeert een werkgever die zich schuldig maakt aan fysiek geweld ten aanzien van een werknemer een gevangenisstraf, een geldboete of een administratieve boete.