Dit weekend vallen eerste sneeuwvlokken

Print
Dit weekend vallen eerste sneeuwvlokken

Foto: Belga

We krijgen zaterdag afwisselend opklaringen en wolkenvelden. In de loop van de dag kunnen enkele buien het land binnen drijven, vooral in de kuststreek en het noorden. De maxima liggen tussen 5 en 7 graden in de Ardennen en tussen 8 en 10 graden elders. De wind waait meestal matig uit westelijke richtingen, aan zee vrij krachtig en later soms krachtig, uit noordwest met daar rukwinden tot 60 kilometer per uur. Dat meldt het KMI.

Zaterdagavond en -nacht vormen zich buien over de Noordzee die vervolgens naar ons land drijven. Ze bereiken vooral de kuststreek, verder in het binnenland verzwakken ze geleidelijk. Wanneer ze de Ardense hoogten bereiken kan daar ook wat sneeuw uitvallen. De minima liggen tussen 1 graad in de Ardennen, rond 4 of 5 graden in het centrum en 7 graden aan zee.

Zondag krijgen we afwisselend opklaringen en wolkenvelden met buien, vooral dan over het westen en daar is ook kans op onweer. In het centrum en het oosten van het land vallen er minder buien. Eventuele buien kunnen op de Ardense hoogten een winters karakter aannemen. De maxima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 9 graden aan de kust.

Maandag en dinsdag blijft het wisselvallig met buien, in de kuststreek is ook een donderslag niet uitgesloten. In de Ardennen kunnen enkele winterse buien vallen. De maxima schommelen tussen 2 en 8 graden en in de meeste streken krijgen we nachtvorst.

Vanaf woensdag zijn de vooruitzichten onzeker, maar wellicht bepalen Atlantische storingen het weer. Aangezien de wind naar het zuidwesten draait, wordt het zachter met maxima rond 9 graden in het centrum en alleen nog nachtvorst in de Ardennen.