Colruyt: “Albert Heijn verlaagt prijzen als Test-Aankoop langskomt”

Print
Colruyt: “Albert Heijn verlaagt prijzen als Test-Aankoop langskomt”

Foto: BELGAIMAGE

Albert Heijn laat zijn prijzen zakken als Test-Aankoop zijn jaarlijkse prijsenquête houdt. Dat beweert althans grote concurrent Colruyt, maar het wordt door Test-Aankoop zelf “plausibel” genoemd.

Albert Heijn probeert Test-Aankoop zo te misleiden en als goedkopere supermarkt uit de vergelijking te komen, meldt Colruyt. “We zagen dat Albert Heijn vorig jaar al voor sommige producten zijn prijzen verlaagde tijdens de metingen. Dat gebeurde dit jaar ook bij de huismerken en nationale merken”, meldt Colruyt. “We zien ook dat na de metingen van Test-Aankoop, Albert Heijn de prijzen weer verhoogt.”

Colruyt: “Albert Heijn verlaagt prijzen als Test-Aankoop langskomt”
Foto: Photo News

Opvallend: het is Colruyt zelf dat de manipulatie ontdekte. De keten zegt wel dat Test-Aankoop niets fout doet. “Maar ze hebben niet de middelen om het hele jaar te meten zoals wij.”

Colruyt is bereid 1 miljoen euro in een fonds te storten zodat Test-Aankoop meer armslag krijgt, maar de organisatie mag geen geld uit de sector aannemen.

Transparant

Albert Heijn meldt dat ze gewoon de markt volgen en een transparant prijsbeleid voert. kunnen worden. Niemand weet wanneer Test-Aankoop langskomt, wij dus ook niet. En wij hebben het volste vertrouwen in het rapport van Test-Aankoop”, reageert Sally Herygers van Albert Heijn in België. “Bij ons zijn er geen regionale verschillen. Een kilo mandarijnen kost in elke winkel evenveel.”

Het fonds dat Test-Aankoop meer armslag moet geven om continu prijzen te kunnen meten, zou volgens Albert Heijn eerder moeten bekeken worden op het niveau van sectorfederatie Comeos.