Baby in rugzak leefde nog bij geboorte

Print
Baby in rugzak leefde nog bij geboorte

Het politiekantoor aan de Unolaan in Deurne, waar de vrouw haar overleden baby naartoe bracht. Foto: Joris Herregods

De overleden baby die dinsdag naar de politie in Deurne gebracht werd, leefde nog bij de geboorte. Dat blijkt uit de autopsie, zo schrijft Gazet van Antwerpen. De moeder werd donderdag verhoord, maar is voorlopig geen verdachte.

Dinsdag brachten de moeder en haar broer de overleden baby binnen in het politiekantoor aan de Unolaan in Deurne. Het kinderlijkje zat in een rugzak.

Het onderzoek naar wat er juist gebeurde met de overleden baby loopt volop. Uit een autopsie is ondertussen al gebleken dat de baby nog leefde bij zijn geboorte. De uitleg van de moeder en haar broer dat het om een doodgeboren kind gaat, houdt dus geen steek. Toch is er op dit ogenblik nog niemand in verdenking gesteld voor het overlijden van de baby. Er zijn ook geen aanhoudingen verricht. “De onderzoeksrechter is gelast met een onderzoek naar onopzettelijke doding en schuldig verzuim”, zegt parketwoordvoerster Sylvie Van Baden.

Druk van de familie

Donderdag al werd de moeder van het overleden kindje verhoord door speurders van de lokale recherche van de Antwerpse politie. Het parket wil niet zeggen of de vrouw meer duidelijkheid kon verschaffen over wat er met haar pasgeboren kind gebeurd is. Volgens een bron dicht bij het onderzoek zou de vrouw uit angst voor haar familie de baby verborgen hebben na de geboorte. Vervolgens werd het levenloze lichaam door een broer van de moeder gevonden in een kleerkast. De broer nam zijn zus mee naar het politiekantoor.