Amper vijf maanden na opening van logistiek centrum

Nike plant nu al nieuwe uitbreiding van campus in Ham

Print
Nike plant nu al nieuwe uitbreiding van campus in Ham

Foto: Raymond Lemmens

Ham -

Amper vijf maanden na de officiële opening van het nieuwe logistieke centrum van Nike in Ham, bestudeert het bedrijf al een nieuwe uitbreiding. Dit heeft onze redactie uit verschillende bronnen vernomen. “Er worden verschillende scenario’s bestudeerd maar er is nog geen beslissing genomen”, aldus HR-directeur Filip Peeters.

Een van de scenario’s die op tafel liggen, is vergelijkbaar met het magazijn dat in mei in Ham officieel werd geopend. Met dat nieuwe gebouw, een ultramodern magazijn waarin ruim 10 miljoen paar sportschoenen worden gestockeerd, zijn 600 nieuwe banen gecreëerd.

De uitbreiding, meteen de zesde sinds Nike zich in 1994 in Laakdal vestigde, “is nodig om in de toekomst te kunnen voldoen aan de eisen op vlak van logistieke capaciteit”, zo luidt het. Veel details wil men over de plannen bij Nike niet kwijt. Wel zou er nog voor het einde van het jaar een definitieve beslissing genomen worden.

In de European Logistics Campus van Nike in Laakdal en Ham werken momenteel ruim 3.000 mensen. Het is daarmee de grootste werkgever in de regio. Sinds 1994 werd er ruim 500 miljoen euro geïnvesteerd.