Vrienden na overlijden Oona (19): “Onbegrijpelijk, ze was zo sportief”

Print
Vrienden na overlijden Oona (19): “Onbegrijpelijk, ze was zo sportief”

Foto: HBVL

Kortessem -

Tijdens een rondje joggen, is vrijdagmiddag een studente uit Kortessem in elkaar gestuikt. De 19-jarige Oona Henri werd nog een uur gereanimeerd, maar alle hulp kwam te laat. De doodsoorzaak is nog onbekend. “Oona was heel sportief en had geen medische problemen.”

Ze had met een vriend afgesproken om even te gaan joggen in het Kortessemse kerkdorp Guigoven. Maar tijdens het lopen voelde Oona Henri uit Metsenhoven zich plots onwel worden. Ze ging op de grond zitten en raakte buiten bewustzijn. “De vriend die haar vergezelde, heeft een automobilist tegengehouden met de vraag de 112 te bellen. De jongen is samen met een omstander met de reanimatie gestart”, zegt Gert Vanhees van de politiezone Borg­loon. De spoedarts van het mugteam en de ambulanciers namen die taak bij aankomst over. “Meer dan uur hebben ze het meisje nog proberen te reanimeren, maar hulp kon niet meer baten.”

Mensen van slachtofferhulp zijn ter plaatse gekomen om de familie en de vrienden op te vangen. Het plotse overlijden van het meisje is dan ook moeilijk te vatten, net omdat Oona zo sportief was. Ze was al jaren lid van een atletiekclub en ze was leidster in de ­Chiro. “Oona was geliefd in verschillende kringen. We zullen haar enorm missen”, zegt begeleider Koen Lallemand van Chiro Spratike.

Het gerechtelijk laboratorium kwam ter plekke om de doodsoorzaak te achterhalen. “In het ziekenhuis volgt dan nog een inwendige autopsie”, zegt Vanhees. Het parket Limburg bevestigt dat het overlijden verder wordt onderzocht, maar dat er geen verdachte omstandigheden zijn.

Lees het volledige artikel hier.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio