Bedrijf in lichterlaaie: alle Limburgse brandweerkorpsen opgeroepen

Print
Houthalen-Helchteren -

Op het bedrijvenpark Europark in Houthalen-Helchteren staat sinds vanmorgen 4 uur het bedrijf Oasis in lichterlaaie. Het vuur werd opgemerkt door de ochtendploeg. Toen de eerste brandweerploegen ter plaatse kwamen, stond het hele bedrijf al in lichterlaaie. Inmiddels zijn zowat alle Limburgse brandweerkorpsen opgetrommeld om versterking te bieden.

“Mogelijk kan een deel van de kantoren nog gered worden maar de schade is alleszins bijzonder groot. De magazijnen en de productiehal zijn volledig uitgebrand. De brandweer kon het aanpalend bedrijf en het bos vrijwaren van een verder uitslaande brand”, zegt burgemeester Alain Yzermans, die vannacht ook werd opgeroepen voor het veiligheidsoverleg. “De rook drijft af in de richting van het schietveld, waardoor de hinder voor de omwonenden eerder beperkt is. Even was er ook ontploffingsgevaar door de aanwezige stoffen, maar dat is inmiddels geweken.”

Een deel van het bedrijventerrein is afgezet voor de bluswerken. Bij het getroffen bedrijf Oasis werken zo een veertigtal mensen. Het bedrijf maakt voeding voor planten en bloemen.

“De brandweer leidt het verder onderzoek. Het industrieterrein is minstens tot deze middag niet toegankelijk”, aldus nog Yzermans.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio