© CBS News

“Al-Qaeda plant aanslag één dag voor Amerikaanse presidentsverkiezingen”

Volgens CBS News is terreurgroep al-Qaeda van plan om volgende maandag een aanslag te plegen in de Verenigde Staten. Dat is slechts één dag voor de presidentsverkiezingen. Het nieuws werd voorlopig nog niet bevestigd door de Amerikaanse inlichtingendiensten.

vtvn

CBS News spreekt van bronnen die waarschuwen voor potentiële aanslagen in drie staten: New York, Texas en Virginia. Specifieke doelwitten werden niet genoemd. De inlichtingendiensten nemen de informatie serieus, maar er wordt nog bekeken hoe geloofwaardig de dreiging is.

Opvallend is dat Virginia een zogenaamde ‘swing state’ is. Van een aantal staten zijn de Republikeinse kandidaat Donald Trump of de Democratische Hillary Clinton al zeker dat ze alle kiesmannen daar zullen binnenhalen, omdat die staten traditioneel al jaren voor de ene of voor de andere partij stemmen. Maar er zijn een aantal andere staten waar het nog alle kanten kan uitgaan, zoals Virginia dus.

“We zijn klaar om ons te verdedigen tegen een aanval op de Verenigde Staten”, zegt een FBI-agent aan CBS. “We delen elke dag inlichtingen met alle betrokken instanties en blijven goed samenwerken met de ordediensten om elke potentiële dreiging te elimineren.” CBS voegt er nog aan toe dat de hoeveelheid aan dreigementen altijd toeneemt in de aanloop naar grote evenementen en dat de ordediensten zich voorbereiden op de verkiezingsdag met ‘worst-case scenarios’.

Lees meer over de Amerikaanse presidentsverkiezingen