Nieuw record op marathon voor Steven Vermeiren

Print

Foto: Alfons Kerremans

Tessenderlo - Een weerbarstige kwetsuur verknoeide de eerste helft van het zomerseizoen voor Looise AV-atleet Steven Vermeiren. Rond zijn verjaardag (31/7) waren de grootste problemen achter de rug en begon het stilaan te draaien. Dat was al te zien op de Bosloop in Gerhagen (3de op de 4km). Daarna begon het pas écht te vlotten...

Half augustus werd Steven met het team van Looise AV (met Wim Veekmans, Wim Leonard Cools en Kevin Mondelaers) Belgisch Masterkampioen op de 4 x 800m. Steven is echter niet alleen snel op de halve fond, hij heeft ook een 'zware motor' op het langere werk. Dat bewees hij helemaal op het eind van het pisteseizoen door brons te halen op het Vlaams Kampioenschap Masters M35 op de 5000 meter en Limburgs Masterkampioen te worden op de 5.000 meter en 10.000 meter.

Zelfs op het nog langere werk – de marathon – pakt hij sterk uit... Zondag 30 oktober stelde hij in Frankfurt zijn PR scherper en bracht het op 2u35’30”. Ondertussen had hij tijdens zijn voorbereiding zijn sponsors van het SOC Running Team nog plezier gedaan door de overwinning te behalen op de 10 km van de Neteloop en op de halve marathon in Putte.
Als 36-jarige is Steven Vermeiren een loper geworden met héél wat mogelijkheden van halve fond tot en met de marathon.

Foto 1 : Lauranne van Loo – naar winst in de regen tijdens de 10 km van de Neteloop
Foto 2 : Pauline Fagard – Belgisch Kampioen 4 x 800 m met het viertal van Looise AV
Foto 3 : Gaby De Vos - brons op het Vlaams Kampioenschap 5000 meter


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio