Niemand begreep waarom doodbrave man (79) zijn gezin uitmoordde, tot de waarheid aan het licht kwam

Print
Niemand begreep waarom doodbrave man (79) zijn gezin uitmoordde, tot de waarheid aan het licht kwam

Themabeeld. Foto: ss

De inwoners van het kleine Australische dorpje Booral konden het niet geloven. Waarom had de 79-jarige John Frescura donderdagochtend zijn vrouw Rita (68) en dochter Robyn (50) koelbloedig neergeschoten en zichzelf nadien van het leven beroofd?

Het bejaarde koppel woonde al meer dan tien jaar met hun gehandicapte dochter in Booral, in het westen van de provincie Queensland. Voormalig burgemeester Derek Lawaton omschrijft zijn woonplaats als “de vredigste plaats waar je kan wonen”. De kleine, maar hechte gemeenschap is dan ook geschokt nu het vreselijke drama is gebeurd. De ouders zorgden liefdevol en toegewijd voor hun gehandicapte dochter , die ondanks haar beperkingen ook een gelukkig leven leek te leiden.

Toch troffen de hulpdiensten dochter Robyn rond 7 uur ’s ochtends levenloos aan in een plas bloed, nadat ze een noodtelefoontje kregen uit het huis zelf. Rita overleed iets later thuis aan haar verwondingen. John werd nog met een helikopter overgebracht naar het ziekenhuis van Brisbane, maar kon ook daar niet meer gered worden.

 

 

“Sinds hij en zijn vrouw aan kanker leden, maakte hij zich ernstig zorgen”

Iedereen in het dorp wist dat John een geweer bezat, maar hij was een man “die nooit een vlieg kwaad zou doen”, getuigt buurvrouw Gwenda Knapp in de lokale krant The Courier Mail. “Sinds bij hem prostaatkanker was vastgesteld, maakte hij zich wel ernstige zorgen. Want zijn vrouw leed al langere tijd aan longkanker. Wie zou er nog voor hun dochter Robyn zorgen, als zij de ziekte niet zouden overleven”, vervolgt de vriendin van de familie.

Speurders vermoeden nu dat de onzekere toekomst vader John tot een wanhoopsdaad hebben gedreven. De woning werd grondig doorzocht, maar een afscheidsbrief die het drama kan verklaren werd niet gevonden. De politie heeft nu de laatste telefoongesprekken opgevraagd die donderdagochtend, vlak voor de vreselijke feiten, werden gepleegd. Ze hopen zo te weten te komen wat er zich precies afspeelde.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website http://www.zelfmoord1813.be.