Ontwerpakkoord over sluiting Printing Partners Groot-Bijgaarden

Print
Ontwerpakkoord over sluiting Printing Partners Groot-Bijgaarden

Directie en vakbonden bij Printing Partners hebben donderdag een ontwerpakkoord bereikt over de sluiting eind 2021 van de krantendrukkerij in Groot-Bijgaarden waar momenteel 158 personen werken. Dat is vernomen in vakbondskringen. Het personeel wordt de komende dagen geïnformeerd over het ontwerpakkoord, waarover nog geen details bekend zijn. Begin volgende week volgt een stemming.

In de drukkerij in Groot-Bijgaarden worden momenteel De Standaard, Metro, Vers l’Avenir en een deel van Het Nieuwsblad gedrukt. De productie zal gefaseerd worden overgebracht naar de drukkerij in Paal (Beringen) waar het bedrijf kranten drukt zoals de Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg, en waar het de komende jaren 38 miljoen euro zal investeren in nieuwe installaties.

Printing Partners werd in 2010 opgericht als een joint venture van de toenmalige krantengroepen Corelio en Concentra. Het is een zusterbedrijf van Mediahuis dat de Vlaamse kranten en digitale uitgeefactiviteiten van beide groepen herbergt.