Mode

Documentaire over Dries Van Noten in de maak

Print
Documentaire over Dries Van Noten in de maak

Foto: *

Dries Van Noten, een van onze grootste namen in de modewereld, zal binnenkort te zien zijn op het witte doek. Documentairemaker Reiner Holzemer wist Van Noten te strikken voor een documentaire over zijn carrière de afgelopen 25 jaar.

De film zal onder meer bestaan uit interviews met de ontwerper, een terugblik op de hoogte- en dieptepunten uit zijn carrière, en uitzonderlijke beelden die gemaakt werden in zijn atelier en bij hem thuis. Nog niet veel mensen raakten zo ver in de leefwereld van Van Noten en ook Holzemer heeft behoorlijk wat moeite moeten doen om de ontwerper te overtuigen. "Het kostte me veel tijd om Dries over te halen zijn passies te delen, zijn creatieve en persoonlijke wereld voor de camera", zegt hij. ""Ik heb hem een jaar gevolgd en ik denk dat ik zo dichtbij als mogelijk bij hem en zijn wereld kon komen". 

Naast de ontwerper en zijn team komen ook bekende figuren in de modewereld, zoals  Iris Apfel, Suzy Menkes en Pamela Golbin, curator van het Musée des Arts Décoratifs in Parijs aan bod. 

De Britse filmdistributeur Dogwoof Picture kocht de rechten op de documentaire. Volgende week wordt een eerste versie getoond tijdens het AFM (American Film Markets and Conferences), voor de bioscoop is het nog wachten tot volgend jaar. 

 

Niet te missen