Celebs

Actrice Emma Watson doet iets stiekem in de Londense metro

Print
Actrice Emma Watson doet iets stiekem in de Londense metro

Foto: Instagram

De Britse actrice schuimde woensdag het Londense metronetwerk af om er boeken te verstoppen. Niet zomaar, maar om pendelaars aan te zetten om meer boeken te lezen.

In januari van dit jaar richtte Emma Watson de feministische boekenclub ‘Our Shared Shelf’ op. Haar doel? Elke twee maanden een boek van een vrouwelijke schrijfster selecteren dat over vrouwen gaat en mensen aanzetten om het te lezen en er na afloop over te discussiëren.

 

 

Het boek dat on november en december in de kijker staat is het autobiografische ‘Mom and Me and Mom’ van Maya Angelou. Om dit boek te promoten ging Watson in zee met Books on the Underground, een project dat mensen wil motiveren om boeken te lezen in de Londense metro.

 

Voor de samenwerking verstopte ze honderd exemplaren van het wek in de metro met daarin een handgeschreven briefje. “Je hebt een boek uit de Our Shared Shelf-selectie gevonden. Elke selectie gebeurt met de grootste zorg en met veel liefde. We hopen dat je het graag leest. Er zijn honderd boeken verstopt in de metro. Draag er zorg voor als je het hebt gelezen en laat het alstublieft weer achter in de metro, zodat iemand anders het kan vinden. Als je ervan hebt genoten, laat het me weten via Goodreads. Liefs, Emma (Watson), Londen”, staat erop.

 

 

Of het briefje van de ‘Harry Potter’-ster ook zal worden doorgegeven met de boeken, valt te betwijfelen. 

Niet te missen