Beauty

Dragen we parfum al heel ons leven verkeerd?

Print
Dragen we parfum al heel ons leven verkeerd?

Foto: Shutterstock

Verstuif je parfum in je nek, op je pols of achter je oren? Volgens

kenner Steven Claisse van geurproducent Takasago bestaat er nog een andere goede plek om geurtjes aan te brengen: in je navel.

Claisse beweert in lifestyleblad Self dat een beetje parfum aanbrengen in navel de beste optie is als je wil dat het parfum lang blijft. “Elke plek op je lichaam die warmte uitstraalt, zal het beste in een geur naar boven halen. Dat is precies wat je navel doet”, klinkt het in een reactie aan The Daily Mail.

De Britse parfumexperte Ruth Mastenbroek beaamt dat. Je moet nu niet als een gek parfum beginnen te verstuiven in je navel. “Enkele druppels aanbrengen op het kleine bobbeltje vel bovenaan de navel zou moeten volstaan”, klinkt het.

Dit is geen nieuws voor de Amerikaanse actrice Liv Tyler. Zij draagt al jaren parfum ter hoogte van haar navel omdat haar vader, Aerosmith-frontman Steven Tyler haar dat ooit aanraadde. “Ik sprenkel enkele druppels op mijn vingers en wrijf ze dan in mijn okselholtes en navel. Als je lichaam opwarmt, dan blijft de geur lang hangen”, zei ze eerder in een interview.

Zie je het niet zitten om elke dag een crop top te dragen zodat je navel is ontbloot, dan is een vleugje parfum op je polsen, enkels, knieholtes en je armplooien geen slecht idee. Ook die plekken genereren immers warmte.

Niet te missen