Celebs

Mila Kunis: “Producer bedreigde me als ik niet halfnaakt zou poseren”

Print
Mila Kunis: “Producer bedreigde me als ik niet halfnaakt zou poseren”

Mila Kunis. Foto: Paul A. Hebert/Invision/AP

De Amerikaanse actrice Mila Kunis heeft in een open brief geschreven dat ze ooit bedreigd werd door een filmproducer. “Als ik niet halfnaakt zou poseren om de film te promoten, zou hij mijn carrière beëindigen”, aldus de 33-jarige Kunis.

“Ik zou nooit meer in Hollywood werken als ik niet naar hem zou luisteren”, staat in de open brief, die gepubliceerd werd in het Amerikaanse magazine A Plus. “Doorheen mijn carrière zijn er momenten geweest waarin ik verweten werd, aan de kant geschoven werd, minder betaald werd, genegeerd werd en gediscrimineerd werd... enkel en alleen omdat ik een vrouw ben.”

“Om in deze industrie succesvol te zijn als vrouw, heb ik mezelf geleerd om volgens de regels van het mannenclubje te spelen. Maar hoe ouder ik word en hoe langer ik het werk doe, hoe meer ik besef hoe fout die regels zijn. En nog erger: hoe fout het is dat ik het toegestaan heb.”

De 33-jarige Kunis, met roots in Oekraïne, schreef ook over het moment waarop ze samen met twee andere vrouwen een productiebedrijf opstartte. “Een invloedrijke mannelijke producer omschreef me toen als de bijna-echtgenote van Ashton (Kutcher, de acteur met wie Kunis sinds juli van dit jaar getrouwd is, nvdr.) en de moeder voor zijn kinderen. Hij reduceerde mijn waarde tot bijna niets, tot mijn relatie met een succesvolle man en het feit dat ik kinderen kon baren.”

“Ik laat me niet meer doen”

Met de brief wil Kunis nu een statement maken tegen de seksistische commentaren en tegen genderongelijkheid op de werkvloer. “Ik heb het gehad met het compromis, ik laat me niet meer doen. Als ik nog eens met zulke commentaren geconfronteerd word, hoe subtiel ook, zal ik de persoon in kwestie erover aanspreken.”

Mila Kunis: “Producer bedreigde me als ik niet halfnaakt zou poseren”
Foto: BELGAIMAGE

Mila Kunis raakte bij het grote publiek bekend door haar rol in That 70’s Show, ze spreekt ook al jaren de stem in van Meg Griffin in de animatieserie Family Guy. In 2010 werd ze genomineerd voor een Golden Globe voor haar rol in Black Swan. Haar meest recente film is Bad Moms, maar ze was onder meer ook al te zien in Friends with Benefits, Forgetting Sarah Marshall, Date Night en Ted.

In juli van dit jaar trouwde ze met acteur Ashton Kutcher. De twee hebben al een dochtertje (de 2-jarige Wyatt Isabelle) samen en zijn momenteel in blijde verwachting van een tweede kindje.

Niet te missen