VIDEO. Vrouw (25) vermoord en in stukken gehakt nadat vader oproep lanceert op televisie

Print

De Russische Raina Aliev is een paar dagen na haar huwelijk brutaal vermoord, aldus mic.com. Ze werd in stukken gehakt nadat haar vader opriep om “hem” te vermoorden op een lokale zender.

De moord vond plaats nadat Raina’s vader, Alimshaikh Aliev, in een interview aan een lokaal televisiestation opriep om zijn transgender dochter te executeren. “Hij mag vermoord worden, ik wil hem nooit meer zien,” aldus de vader, “breng hem bij mij en maak hem af voor mijn ogen.”

Raina, voorheen Adam, had de politie al gewaarschuwd dat ze doodsbedreigingen ontvangen had sinds ze onder het mes was gegaan om als vrouw door het leven te kunnen gaan. Ze is afkomstig uit Dagestan, een autonome republiek van de Russische Federatie en een voornamelijk islamitische regio.

 

 

Reporters getuigden op het lokale Ren tv dat “hij gehaat werd omwille van zijn niet-traditionele seksuele oriëntatie. Na de operatie werd hij verwenst, vervloekt en ontving hij doodsbedreigingen aan zijn adres.”

 

 

“De jonge man besloot om van geslacht te veranderen om te kunnen trouwen met de man van wie hij hield”, vertelden reporters nog. Raina onderging de operatie in Moskou, waar ze woonde en in het nachtleven werkte. Een maand later stapte ze in het huwelijksbootje om dan een paar dagen later op beestachtige wijze vermoord te worden. Een inwoner van Raina’s geboortedorp vertelde nog dat haar vader “een beroerte” kreeg toen hij het nieuws hoorde en prompt een ‘Purman’ uitvaardigde, een feitelijke toestemming tot geweld. Ook haar moeder verwenste haar dochter en noemde haar “een smet op de hele Kaukasus”.

Hoewel Dagestan autonoom is binnen de Russische federatie is geweld tegen holebi’s en transgenders er schering en inslag. Rusland staat er verder niet om bekend het nauw te nemen met de mensenrechten, zo verzegelden de lokale autoriteiten het kantoor van Amnesty International in Moskou zonder enige reden.

Voorlopig ontbreekt van de dader of daders elk spoor.