Randstad-baas verliest kwart van fortuin maar blijft rijkste Nederlander

Print
Randstad-baas verliest kwart van fortuin maar blijft rijkste Nederlander

x Foto: x

Randstad-oprichter Frits Goldschmeding, heeft in een jaar tijd een kwart van zijn vermogen zien verdampen, door een kwakkelende beurskoers. Toch staat hij nog steeds onbetwist bovenaan in de Quote 500, de lijst van Nederlandse rijken, met een vermogen van 3,5 miljard euro.

 

De nummers twee en drie van de lijst, bouwmagnaat Dik Wessels en chemiemiljardair Hans Melchers, zagen hun vermogen juist toenemen, met respectievelijk 10 procent tot 3,3 miljard en 25 procent tot 2,5 miljard euro. Mediamagnaat John de Mol bezet de vierde plaats met een saldo van 2,5 miljard.

Rijkste Nederlander in het buitenland is Charlene de Carvalho-Heineken, die 11 miljard euro op haar bankrekening heeft staan. De rijkste familie is de C&A-familie Brenninkmeijer, die gezamenlijk 21 miljard bezit. De familie Melchior uit Lanaken, die hun pater familias Leon verloren, staat op plaats 5 met 1,3 miljard euro.

Hoogste nieuwe binnenkomer is Eric Wilborts van fitnessconcern HealthCity. Hij incasseerde eerder dit jaar 181 miljoen euro toen hij zijn aandelen Basic-Fit van de hand deed bij de beursgang van de fitnessketen.

Omdat de Quote 500 twintig jaar bestaat, is eenmalig gekozen voor een lijst met duizend rijksten. Op nummer 1000 staat violist André Rieu, met een vermogen van 25 miljoen euro. Dat zit volgens Quote vooral in zijn instrumenten, waaronder een Stradivarius uit 1732.