Meisje (15) mag van rechter relatie hebben met 47-jarige nonkel

Print
Meisje (15) mag van rechter relatie hebben met 47-jarige nonkel

Archiefbeeld. Foto: Reporters / Photononstop

Ophef in Duitsland. Een rechter heeft er het juridische protest tegen de relatie van een 15-jarig meisje met haar 47-jarige nonkel afgewezen. “Dit is niet verboden”, kregen haar ouders te horen in de rechtbank.

Josephine haalde vorig jaar het nieuws toen ze als 14-jarige thuis wegliep met haar aangetrouwde nonkel. Het koppel werd nadien teruggevonden in het zuiden van Frankrijk, waar ze verklaarde dat ze uit eigen wil weg was gelopen en verliefd was op de 32 jaar oudere man.

De ouders van het meisje namen daar echter geen genoegen mee. Ze verboden Josephine om haar geliefde te zien en staken haar voor vijf maanden in een psychiatrie, waarna het meisje opnieuw wegliep en stopte met school. Bijgevolg vochten de ouders de relatie aan via de rechtbank. Tot hun grote spijt kregen ze echter geen gelijk. De leeftijd van seksuele meerderjarigheid ligt in Duitsland namelijk op 14. Volgens de rechter moeten de ouders de wensen van Josephine op dit vlak dan ook respecteren.

De rechter weigerde ook moreel te oordelen over de zaak. “Deze rechtbank heeft geen opinie over de niet-juridische vraag of een getrouwde 47-jarige man een relatie moet starten met een verliefd 14-jarig meisje. De relatie mag dan wel sociaal onacceptabel en niet wensbaar zijn, ze is niet crimineel of verboden. Bovendien zou het meisje emotioneel lijden en hinder in haar mentale ontwikkeling ondervinden als ze de man niet meer zou mogen zien”, was het verdict.