Waalse wielertoeristen hard aangepakt in Riemst: “Ga in Wallonië fietsen”

Print
Waalse wielertoeristen hard aangepakt in Riemst: “Ga in Wallonië fietsen”

Foto: rr

Riemst -

Er zijn beelden opgedoken van twee wielertoeristen uit Verviers die geen warme welkom kregen in Riemst. Volgens de kranten van Sudpresse werden de twee mannen langs het Albertkanaal door een Vlaamse fietser de huid vol gescholden.

“Ga in Wallonië fietsen, jullie zijn te dom om hier te komen”, kregen Jean-Marie (71) en Francis (70) te horen toen ze maandagnamiddag en fietstochtje tussen Lixhe (provincie Luik) en Kanne (deelgemeente van Riemst) aan het afleggen waren.

“We waren op het gemak bezig aan een tour van een veertigtal kilometer. We fietsten langs elkaar op het jaagpad langs het Albertkanaal in Riemst, toen een fietser recht op ons afkwam. Hij begon te schreeuwen dat we klootzakken waren en gaf mijn kameraad een flinke dreun”, vertelt Jean-Marie nog steeds vol ongeloof.

Opvallend: de Vlaamse wielertoerist, eveneens een man op leeftijd, kan schelden in quasi perfect Frans. “Gelukkig zijn jullie oud, anders had ik jullie nog meer klappen verkocht”, gaat hij verder wanneer hij zijn fiets tot stilstand heeft gebracht. “Zoals jullie doen, zo fiets je hier gewoon niet.”

“Wij roepen toch ook niet ‘salle Flamand’?”

Vervolgens gooit de boze Vlaming zijn fiets aan de kant. Het cameraatje dat de twee bejaarde Walen bij zich hadden om hun tochtje te filmen, zint hem niet. “Wat doen jullie met die stomme camera? Steek hem weg”, roept de woedende tegenligger. En hij geeft nog een klap aan het stuur waarop de camera is vastgemaakt.

Na een verhitte discussie, springt de Vlaamse agressor gelukkig terug op zijn fiets. “Jullie verdienen een vuist in jullie gezicht. Ik ben een Vlaming, ik riskeer hier niets”, roept hij nog na. “Waarom scheld je ons zo uit? We roepen toch ook niet ‘sale flamand’ naar jou?”, geeft één van de Waalse fietsers als laatste sneer.


Deux cyclistes agressés sur le ravel à Kanne door sudpresse

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio