Familie neemt doodrijder Sander niets kwalijk: “Dat hij te snel reed en gedronken had, maakt voor ons niets uit”

Print
Familie neemt doodrijder Sander niets kwalijk: “Dat hij te snel reed en gedronken had, maakt voor ons niets uit”

Foto: Geoffrey Sabbe

De familie van Sander Prat (17) neemt de 23-jarige man die hun jongste zoon dinsdagavond doodreed langs de Kanaalweg in Ooigem niets kwalijk. “Dat hij te snel reed en gedronken had, maakt voor ons niets uit”, stelt het landbouwersgezin in een interview met Het Laatste Nieuws.

Het verschrikkelijk ongeval op Allerheiligen gebeurde rond 19.15 uur langs de Kanaalweg, op de grens van Ooigem en Oostrozebeke. Een wagen die richting Ooigem reed, merkte niet op dat er twee fietsers de straat wilden oversteken. Sander Prat en zijn broer waren op zo’n tweehonderd meter van hun woning in de Nieuwenhovestraat in Hulste. Ze waren naar verluidt op de terugweg van een lange dag op de Koppenbergcross.

“Toen we wisten wie Sander had doodgereden, heb ik hem gebeld”, aldus Stijn (32), de oudste broer van Sander. “Ik heb die gast verteld dat niemand hem iets kwalijk neemt. En dat het een ongeval was dat iedereen kon overkomen. Hij was duidelijk zelf nog altijd in shock. Zijn stem beefde.”

“Als hij nood heeft aan een babbel, mag hij altijd naar het erf komen. Ook op de begrafenis is hij welkom, zelfs nu we weten dat hij iets gedronken had en te snel reed. Op die rechte baan mag je 70 kilometer per uur, maar als we eerlijk zijn, weten we dat wij daar ook al eens te snel rijden.”