Beroemde discotheek neemt nieuwe start na faillissement

De Ark opent onder nieuwe naam Adia

Print
De Ark opent onder nieuwe naam Adia

De beroemde discotheek was een tijdje dicht, maar heropent nu onder een nieuwe naam. Foto: GVB

Hechtel-Eksel -

Vanaf vrijdag 18 november kan er weer worden gedanst in De Ark langs de Hasseltsebaan in Hechtel-Eksel. Na het faillissement in september ging de beroemde discotheek een tijdje dicht, nu willen de eigenaars een nieuwe start nemen. Daar hoort ook een nieuwe naam bij. De Ark heet voortaan Adia, Afrikaans voor geschenk.

In september werd De Ark failliet verklaard en leek het lot van de legendarische dansgelegenheid bezegeld. Toch blijkt nu een doorstart mogelijk. “De bvba blijft failliet, maar de eigenaars gaan nu verder met een nv waarnaar alle eigendommen zijn overgebracht”, schetst de dossierbeheerder van de curator de operatie.

De eigenaars die zeven jaar geleden De Ark overnamen, willen liever niet dieper ingaan op het juridische luik. “Het belangrijkste is dat we op 18 november weer opengaan”, vertellen ze. “Twee weken zijn we inderdaad gesloten geweest, maar nu is de discotheek vrijgegeven. Klanten reageerden onthutst en bedroefd op de sluiting. We vonden het zelf vooral vervelend voor de mensen die hier evenementen organiseerden. Want in tegenstelling tot wat er werd gezegd, gingen die wel gewoon door. Zoals de afterworkparty Bar Dijous, die maandelijks wordt georganiseerd. De organisatoren zijn altijd in ons blijven geloven, waarvoor we hen heel dankbaar zijn.”

Geschenk

De nieuwe start die druk wordt voorbereid, zal geen grote koerswijzing inhouden. “We houden vast aan het concept van de 30+ fuif op vrijdag, terwijl we zaterdag vooral willen verhuren aan organisatoren van evenementen. Iets wat door de week trouwens ook kan”, luidt het. “De klanten hebben ons duidelijk laten verstaan dat ze de typische gezelligheid niet kwijt willen. Maar we willen wel af van de bijnaam ‘De laatste hoop’, die typering is al lang achterhaald. We willen liever een discotheek van de nieuwe hoop worden.”

Op 18 november wordt daarom geopend onder een nieuw naam. “Na 46 jaar stappen we af van De Ark. Voortaan gaan we door het leven als Adia, Afrikaans voor geschenk.”

Toch is het uitbaten van een dancing niet altijd een geschenk blijkbaar. “Het is inderdaad hard werken. Vergeet niet, we doen alles met ons twee. We hanteren nog altijd de drankprijzen van toen we hier begonnen. Maar mensen hebben minder geld om uit te geven, en dat voelt iedereen. Ook wij.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio