Zon en wolken wisselen elkaar af

Print
Zon en wolken wisselen elkaar af

Foto: Jos Versweyveld

Na het optrekken van het ochtendgrijs wisselen donderdag zonnige perioden af met wolkenvelden. Vooral in de voormiddag zijn nog enkele buitjes mogelijk. In de Ardennen is het ochtendgrijs hardnekkig. Het blijft er wel grotendeels droog. De middagtemperaturen liggen tussen 7 graden op de Ardense hoogten tot 11 graden in Laag-België. Dat meldt het KMI.

Vannacht neemt de bewolking toe vanuit het westen, maar het blijft nog droog. De wind wordt matig uit het zuidzuidwesten. De temperatuur daalt tot rond 0 graden in Hoog-België, tot 6 graden in het centrum en tot 8 graden aan zee.

Vrijdagochtend is er al veel bewolking, maar het is nog grotendeels droog. Aanvankelijk blijft het bij enkele druppels regen, maar de meeste neerslag verwachten we na de middag over het westen van het land. De maxima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 11 graden in de Kempen. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten. In de loop van de avond en nacht trekt de regenzone verder van west naar oost over het land.

Zaterdag verlaat de regenzone het zuidoosten van het land. We krijgen afwisselend zon en wolkenvelden met buien, vooral op het einde van de dag. Maxima van 6 tot 10 graden bij een matige wind uit west tot noordwest.

Vanaf zondag zorgt een invasie van koude en onstabiele polaire lucht voor wisselvallig weer met soms buien, vooral aan de kust, maar tussendoor ook opklaringen. De temperaturen nemen een flinke duik en in het midden van de week verwacht het KMI nog maxima van hooguit 6 graden in het centrum van het land. ‘s Nachts kan het op vele plaatsen licht vriezen en op de Ardense hoogten vallen de eerste sneeuwvlokken.