Hoofdroltrap station weer (even) buiten dienst

Print
Hoofdroltrap station weer (even) buiten dienst

Ditmaal was de roltrap dezelfde dag al terug gemaakt. Foto: Karel Hemerijckx

Hasselt -

Het begint de allures van een tragikomisch verhaal aan te nemen, maar de hoofdroltrap van het station in Hasselt lag woensdagmiddag weer buiten dienst. Dit keer namen de herstellingswerken wel minder tijd in beslag: nog dezelfde dag was de trap alweer gemaakt.

Wie vanuit de tunnel onder de sporen naar het stationsplein moest, kon dat woensdagvoormiddag alleen per gewone trap, te voet dus. Want naar perron 1 bestaat er sowieso geen roltrap, en de hoofdroltrap had - nog maar eens - de geest gegeven. Vorige keer duurde het zo’n anderhalve maand voordat de trap terug liep, dit keer gebeurde de reparatie een pak sneller. In de late namiddag bolde de trap alweer. “Die roltrap ziet af door het voortdurend gebruik”, zegt Bart Crols van de NMBS. “Maar zodra er iets mis gaat, proberen we de herstelling ook zo snel mogelijk uit te voeren. Daar was deze panne en herstelling het sprekende bewijs van.”

In 2019 zouden er renovatiewerken starten in het station van Hasselt, maar de budgetten van de NMBS zijn wel nog niet goedgekeurd.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio