Tanja Dexters leest namen van doden voor en opent grafzerk: familie dient klacht in

Een familie uit Lebbeke is van plan om klacht in te dienen tegen Tanja Dexters. De BV maakte op 1 november filmpjes op het kerkhof van Lebbeke, waarin ze lachte met namen van overledenen én zelfs een grafzerk opentrok. De nabestaanden reageren geschokt.

sdv/neac

Anja Buys, de schoonzus van een van de mannen waar Tanja Dexters grapjes over maakte, voerde het woord voor de familie. "Op een dag als 1 november past zoiets totaal niet. Ik vond het echt respectloos en wansmakelijk. Niemand hoeft dit te doen. Laat die mensen gewoon met rust op hun laatste rustplaats."

"Alleen de pannenkoek ligt er nog. Die van de bakker", verwees Dexters naar twee personen met de naam Pannekoek en De Backer die samen op een gedenkmuur op het kerkhof stonden. Daarna riep ze naar de kinderen dat ze "Ons Maria" heeft gevonden, en toonde het naamplaatje van ene Maria Ons. Op het einde van het filmpje toonde ze een grafsteen met een handvat: "Valentina, ik heb een plekje voor jou", klonk het. Ze trok aan het handvat en opende zo het graf. "Shit, dat ging open."

Ook de burgemeester van Lebbeke, François Saeys (Open VLD), overweegt een klacht. Want dat Dexters een grafzerk opende valt onder grafschennis. "We bespreken het incident deze week op het schepencollege, en zullen dan beslissen welke stappen we zullen nemen."

Tanja Dexters heeft het filmpje intussen verwijderd van Instagram.