© BELGA

MOESKROEN - KORTRIJK: 0-1

Efficiënt Kortrijk wint van Moeskroen

KV Kortrijk komt tot op een zucht van de zesde plaats na een 0-1 overwinning op het veld van Moeskroen. Na een draak van een eerste helft kopte Hervé Kage Kortrijk op voorsprong na rust. Moeskroen had vooral in de eerste helft enkele kansen, maar vergat die af te werken. Door de zege klimt Kortrijk over Standard en KV Mechelen naar een gedeelde zevende plaats.

jtp

Kortrijk rekende voor de wedstrijd op Moeskroen opnieuw op doelpunten van topschutter Idriss Saadi. Die vond dit seizoen al achtmaal de weg naar de netten. Bij Moeskroen werd er vooral gekeken naar flitsen van Anderlecht-huurling Trezeguet, Simon Diedhiou stond in de punt.

Snoekduik Kagé

Glen De Boeck voelt stilaan de druk bij Moeskroen, want bij de vijf laatste ploegen in het klassement kregen al drie trainers de voorbije weken hun C4. Moeskroen begon echter vrank en vrij aan de wedstrijd en kwam voor het kwartier bijna op voorsprong, maar een afgeweken schot van Stojanovic spatte uiteen op de buitenkant van de paal.

Kortrijk was nergens in de eerste helft, maar had mogelijk wel een strafschop verdiend na handspel van Huyghebaert in de zestien van Moeskroen. Scheidsrechter Van Driessche legde de bal echter niet op de stip. De Kerels kwamen veel beter uit de kleedkamer in de tweede helft en dat resulteerde al na negen minuten in de 0-1 voorsprong. Na een knappe aanval over rechts van Ouali dook Hervé Kagé de bal heerlijk voorbij doelman Delac.

Vluchtschot Hubert

Kortrijk putte moed uit de voorsprong en kon meteen daarna bijna de score verdubbelen, maar doelman Delac haalde de bal knap uit de voeten van Mercier na een knappe dribbel en dito voorzet van Hervé Kagé. Moeskroen wist dat het iets moest proberen, dus speelde David Hubert op de verrassing met een vluchtschot op een dertig meter van doel. Thomas Kaminski was bij de pinken en hield het schot met de vingertoppen uit zijn doel.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Moeskroen-Per.

KV Kortrijk

Diezelfde Kaminski moest tien minuten later opnieuw de handen uit de mouwen steken na een soloactie van Chelsea-huurling Feruz en bokste het schot van de Schot weg uit de zestien. Het was de laatste kans voor Moeskroen, dat zo voor de vierde wedstrijd op rij niet kon winnen. Met een 2 op 12 blijft Moeskroen wel twee punten boven rode lantaarn Westerlo, maar de troepen van Glen De Boeck hopen dringend op een broodnodige driepunter. KV Kortrijk springt naar de achtste plaats, op één punt van de zesde plaats van AA Gent.

© BELGA