© Photo News

Cavendish en Wiggins tweede

De Ketele en De Pauw winnen Zesdaagse van Londen na verbeten strijd

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw hebben de Zesdaagse van Londen op hun naam geschreven. Het duo haalde het op de slotdag van thuisspelers Mark Cavendish en Bradley Wiggins in de afsluitende ploegkoers. De Britten maakten een cruciale fout, De Pauw kapitaliseerde en zo won het duo.

jtp

De Ketele en De Pauw hadden de leiding in de tweede nacht in handen genomen, maar moesten die zaterdag tijdens de vijfde nacht weer afstaan aan Cavendish en Wiggins. Pas in de slotfase van de afsluitende ploegkoers maakten ze een ronde goed op de Britten. Vervolgens wonnen ze de laatste twee sprints om op punten de zege op zak te steken. In de slotsprint gaf De Pauw spurtbom Cavendish het nakijken.

In de eindstand hebben De Ketele en De Pauw elf punten voor op Cavendish en Wiggins. De Australiërs Cameron Meyer en Callum Scotson zijn op één ronde derde.

De Zesdaagse van Londen werd vorig jaar voor het eerst sinds 1980 weer georganiseerd. In 15 van de 23 edities sinds 1923 was minstens één renner van het winnende duo een Belg. Patrick Sercu won de zesdaagse van 1968 tot 1979 acht keer.