© EPA

Wathelet elfde in WB-proef, Duguet verdringt Devos van leidersplaats

Gregory Wathelet is zondag in het Franse Lyon met de 10-jarige merrie Coree elfde geworden in de derde wereldbekerjumping van het seizoen in de West-Europese liga. De 36-jarige Luikenaar moest in de eerste omloop vier strafpunten noteren.

De elfde plaats leverde hem toch nog zes wereldbekerpunten op. De 17-jarige Zoé Conter scoorde niet bij haar wereldbekerdebuut. Zij gaf met de 11-jarige merrie Zeta op.

Acht combinaties bereikten de barrage in Lyon. Daarvan bleven er vijf nog eens foutloos. De Duitse Mechelaar Daniel Deusser, 35 jaar, stak de zege op zak. Met de 12-jarige merrie Equita was hij driekwart minuut sneller dan de Zwitser Romain Duguet met Quorida. De Italiaan Lorenzo De Luca legde met Ensor op de derde plaats beslag.

Duguet nieuwe leider

Duguet, vorige week winnaar in Helsinki, is de nieuwe wereldbekerleider. Met 37 punten lost hij Pieter Devos af. Die is nu met 28 punten tweede, voor de Duitse Meredith Michaels-Beerbaum, derde met 25 punten. Niels Bruynseels is met 18 punten 12e, Nicola Philippaerts met 8 punten 24e en Wathelet met 6 punten 28e. De volgende wereldbekerproef wordt over twee weken in het Italiaanse Verona gesprongen.