© AFP

Trump-medestander jut publiek op door te fantaseren over dood van Clinton

Opnieuw heeft een uitspraak van iemand uit de entourage van Donald Trump stof doen opwaaien. Wayne Allyn Root, een conservatieve opiniemaker, mocht zondag het publiek opwarmen op een bijeenkomst van de Republikeinse presidentskandidaat in Nevada en ging daarbij stevig uit de bocht. Hij fantaseerde namelijk over de dood van Hillary Clinton en haar naaste medewerkster Huma Abedin.

JoRo

Het nieuws over het nieuwe FBI-onderzoek naar e-mailverkeer van Hillary Clinton doet fans van Donald Trump weer helemaal opleven. Sommigen laten hun enthousiasme helemaal de vrije loop en gaan daarin een beetje te ver.

Voor Donald Trump zondag het podium zou betreden op een rally in Nevada moest Wayne Allyn Root het publiek opwarmen. Tijdens zijn uiteenzetting fantaseerde hij over een scenario van een tv-film met in de hoofdrollen Hillary Clinton en Huma Abedin, medewerkster van de Democratische kandidate en ex van Anthony Weiner. “De film die ik in mijn hoofd heb eindigt zoals ‘Thelma and Louise’”, sprak hij. In die klassieker uit 1991 rijden de hoofdrolspeelsters op het einde de dood in door van een klif te duiken. Die uitspraak leidde tot luid gejoel bij het publiek.

© AFP

Het is lang niet de eerste keer dat Trump of een van zijn medestanders aangebrande allusies maken over Hillary Clinton. De Amerikaanse Geheime Dienst voerde afgelopen zomer een onderzoek naar Al Baldasaro, nadat die in een interview had gezegd dat, “Hillary Clinton voor het vuurpeloton geplaatst zou moeten worden wegens landverraad”. Diezelfde Geheime Dienst voelde het campagneteam van Trump eerder ook al aan de tand nadat Trump op een bijeenkomst had gezegd dat voorstanders van het vrije wapenbezit er zelf een stokje voor konden steken dat Clinton aan de macht zou komen.

Afgelopen woensdag verscheen een Trumpaanhanger dan weer op een bijeenkomst in North Carolina met een pop van Hillary Clinton met rond de nek een strop. De laatste weken roept Trump op om Hillary Clinton op te sluiten omwille van de e-mailaffaire.

Lees meer over de Amerikaanse presidentsverkiezingen