© AFP

Verkiezingen dan toch oneerlijk? Trump-supporter opgepakt omdat ze twee keer stemt

De Amerikanen trekken op 8 november naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. In sommige staten kan er al eerder gestemd worden. Zo ook in Iowa, waar een vrouw opgepakt werd omdat ze twee keer had gestemd... op Donald Trump.

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump zorgde tijdens het derde en laatste debat met zijn Democratische opponente Hillary Clinton voor ophef door niet te willen beloven dat hij akkoord gaat met de verkiezingsuitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Trump is ervan overtuigd dat het gaat om een gemanipuleerde verkiezing en zal zich misschien niet neerleggen bij het resultaat als zijn rivaal wint in november. “‘Ik zal dat op dat moment bekijken”, klonk het, “Ik hou jullie in spanning.”

“Ingeving van het moment”

Nu blijkt donderdag in Iowa een vrouw opgepakt te zijn omdat ze twee keer voor Trump had gestemd. De 55-jarige Terri Lynn Rote uit Des Moines werd donderdag gearresteerd omdat ze eerst gestemd had in Polk County, en later op dezelfde dag nog eens in een ander stembureau. Beide keren stemde ze voor Trump.

“Het was een ingeving van het moment”, zo zei Rote dit weekend aan de Washington Post, nadat ze op borgtocht was vrijgelaten. “Ik weet niet wat mij bezielde.”

Aan een lokale radio zei ze dat ze het gedaan had omdat ze vreesde dat haar eerste stem veranderd zou worden in een stem voor Hillary Clinton. “De verkiezingen zijn gemanipuleerd”, klonk het.

Lees meer over de Amerikaanse presidentsverkiezingen