© KLu

Auto op de zijde in diepe gracht

Zaterdag gebeurde er weer een spectaculair ongeval op de Meldertsebaan. Een jonge bestuurster die van Meldert in de richting van Lummen reed raakte net voorbij de eerste bocht even van de weg. Wat er daarna gebeurde kon de jonge dame uit Meldert, maar die afkomstig was uit Averbode, zich niet meer herinneren.

KLu

Haar voertuig begon te slippen en belandde op de zijde in een hele diepe gracht aan de andere zijde van de gewestweg. Ze kon op eigen krachten via de passagiersdeur op de zijkant van haar auto klimmen. De bestuurster raakte niet gekwetst, maar ze was wel erg onder de indruk.

Een takelwagen van de verzekering werd opgetrommeld. Ruim een uur lang bleven twee agenten van politie Limburg Regio Hoofdstad ter plaatse omdat de auto net achter een gevaarlijke bocht in de gracht lag. Op de N725 gebeurden al heel wat zware ongevallen, waarvan meerdere met dodelijke afloop. In de berm op de plaats van het ongeval zijn heel wat sporen te zien van voertuigen die ook van de weg raakten.

Onlangs werden langs de gewestweg drie woningen onteigend voor de eerste fase van de aanleg van een dubbel fietspad en riolering tussen Meldert en De Zwarte Ring. Die plannen zullen ten vroegste worden uitgevoerd in 2018. Het gedeelte van de N725 tussen Meldert en Lummen zal daarna in twee fases worden aangepast.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio