© Photo News

Patrick Chan pakt voor de zesde keer de zege op prestigieuze Skate Canada

De Canadees Patrick Chan heeft zaterdag in het Canadese Mississauga (Ontario) de Skate Canada gewonnen, dat is de tweede Grand Prix kunstschaatsen van het seizoen. Voor de 25-jarige Chan was het al zesde eindzege op de prestigieuze Skate Canada.

De drievoudige wereldkampioen en olympische vicekampioen van Sotsji 2014 moest in de vrije kür met de Japanner Yuzuru Hanyu de regerende olympische kampioen voor zich dulden, maar de Canadees had voor eigen publiek genoeg aan zijn ruime zege in de korte kür om de eindzege veilig te stellen. In de eindstand heeft Chan 266,95 punten, Hanyu eindigt op 263,06. De derde plaats ging naar de Canadees Kevin Reynold.

Bij de vrouwen won de 16-jarige Russin Evgenia Medvedeva zaterdag de Skate Canada. De regerende wereld- en Europese kampioene stond vrijdag na de korte kür al aan de leiding en was zaterdag ook de beste in de vrije kür. In de eindstand gaat ze met 220,65 punten de Canadese Kaetlyn Osmond (206,45 ptn) en de Japanse Satoko Miyahara (192,08) voor. In het paarrijden hielden de Canadezen Meagan Duhamel en Eric Radford de zege thuis.

© AP