© EPA

Cleveland Indians op één zege van World Series-zege

Cleveland Indians heeft zaterdag de vierde wedstrijd in de finale van de World Series van de Major League Baseball (MLB) met duidelijke 2-7 cijfers gewonnen op het veld van Chicago Cubs. De Indians komen zo met 3-1 aan de leiding in de finale en hebben genoeg aan één zege om de titel te pakken.

De Cubs kwamen in eigen stadion in de eerste inning nochtans op een 1-0 voorsprong, maar daarna zetten de Indians het duel naar hun hand. De ploeg liep uit naar 4-1. In de zevende inning sloeg Jason Kipnis een homerun en stelde daarmee de overwinning veilig. Ook Corey Kluber had een belangrijk aandeel in de zege. De startende werper stond zes innings op de heuvel en incasseerde vijf hits en slechts een run.

Zondag kunnen de Cavaliers zich in Chicago bij winst al verzekeren van de titel, dan staat het vijfde duel in de finale op het programma. Wie het eerst vier keer wint, steekt de titel op zak. Voor Cleveland Cavaliers zou het de eerste titel sinds 1948 worden. De Cubs, minder prominent dan stadgenoot White Sox, moeten nog veel verder terug voor de laatste winst van de World Series. Dat gebeurde in 1908. Vorig seizoen ging de titel naar de Kansas City Royals. Zij rekenden in de finale af met de New York Mets (4-1).