© Photo News

Pieters eindigt op veertiende plaats in Shanghai

Thomas Pieters heeft zondag in het Chinese Shanghai na een ultieme ronde van 72 slagen nog zes plaatsen moeten inleveren op het HSBC Champions golftoernooi (WGC/8.695.654 euro).

Na een schitterde derde ronde van 66 slagen, was de 24-jarige Antwerpenaar zaterdag opgeklommen naar een gedeelde zevende plaats. In ronde vier liep het echter minder lekker. Waar hij tijdens de eerste drie dagen negen birdies wegputte op de lange par-5 holes, was hij nu maar één keer succesvol. Zo putte de nummer 41 op de wereldgolfranglijst een birdie weg op de vierde hole, waarna hij een dubbele bogey moest incasseren op de par-5 achtste hole. Na nog een bogey op hole dertien sloot hij zijn laatste ronde af met birdies op de zestiende en achttiende hole.

Met zijn totaalscore van 279 slagen, negen onder par, eindigde hij op gelijke hoogte van de Australiër Adam Scott, de 2013 Masters-winnaar en voormalig nummer een van de wereld.

De overwinning in Shanghai was voor de Japanner Hideki Matsuyama, die vrijwel heel het toernooi domineerde en de concurrentie uiteindelijk met zeven slagen achter zich liet. De tweede plaats werd gedeeld door de Zweed Henrik Stenson en de Amerikaan Daniel Berger. Voor Matsuyama was er 1.467.336 euro weggelegd.

Aangeboden door onze partners