© Photo News

Aanslagen 22 maart leiden tot 300.000 euro minderontvangst voor Zaventemse begroting

De aanslagen van 22 maart hebben een negatief effect op de begroting van de gemeente Zaventem van 300.000 euro in 2016. Dat zegt Bart Dewandeleer, schepen van Financiën van de gemeente Zaventem.

Het effect zit voornamelijk op niveau van de verblijfsbelasting, die wordt aangerekend aan bezoekers van de Zaventemse hotels. In 2015 inde de gemeente 1,8 miljoen euro aan verblijfsbelasting. In 2016 zal dit vermoedelijk maar 1,5 miljoen euro zijn.

“Uiteraard is deze budgettaire tegenvaller totaal ondergeschikt aan het menselijk leed dat de families van de slachtoffers is aangedaan”, aldus de CD&V-schepen. “We gaan deze tegenvaller trouwens oplossen zonder een effect op de belastingen van onze Zaventemse inwoners. Want ook voor onze inwoners was de emotionele klap enorm, maar ze toonden wel een ongelooflijke veerkracht, zowel op de bewuste dag als in de maanden nadien. Voor 2017 verwachten we wel dat de bezetting van de kamers in de hotels weer zal aantrekken, maar we houden er rekening mee dat het nog een tijdje kan duren eer we terug op het normale niveau zitten”, klinkt het.