© Isosport

Club niet te spreken over ref Gumienny: “Hij wist niet wat hij moest doen”

Club Brugge was na het 0-0 gelijkspel tegen Zulte Waregem niet te spreken over scheidsrechter Gumienny. Die gaf Club Brugge in de slotfase een vrije trap, maar liet na om de muur van Zulte Waregem op de juiste afstand te zetten. Dion Cools fulmineerde na afloop zijn frustraties voor de camera’s. “Het was een bizarre manier om te fluiten”, aldus de rechtsback van Club Brugge.

jtp

Dion Cools stapte de vereiste negen meter ostentatief af, maar dat schoot bij Serge Gumienny in het verkeerde keelgat. De scheidsrechter, die zaterdag pas zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen floot, blies meteen driemaal op zijn fluitje en beëindigde zo de wedstrijd.

“Het leek me duidelijk dat de muur zeker niet op negen meter stond, dus was de vrije trap zeker niet over de muur geraakt”, aldus Dion Cools. “Ik denk toch dat we een punt hadden om dat aan te kaarten. Ik hoorde dat het Gumienny zijn eerste match na lange tijd was. Het was voor hem niet makkelijk om deze match in te schatten, waar hij kaarten moest trekken of zelfs wat hij exact moest doen”, deelde Cools een duidelijk sneer uit. “Hij vergat zelfs de vanishing spray te gebruiken. Ik vond het een beetje een bizar, maar het zij dan maar zo.”

Ook Michel Preud’homme was na het laatste fluitsignaal woedend. De Brugse oefenmeester liep zijn dugout uit met de woorden “belachelijk! Echt belachelijk!”. Ook in het interview na de match kwam hij terug op dat incident. “Voor het seizoen worden alle regels duidelijk gemaakt en wordt er gezegd wat er wel of niet mag. Tegenwoordig zijn er zelfs spuitbussen om de muur op de juiste afstand te houden, maar ik heb de spuitbus nooit gezien vanavond.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.