© AFP

Uitgaansbuurt Benghazi getroffen door autobom

Bij een bomaanslag in Benghazi, in het oosten van Libië, zijn zaterdagavond vier mensen om het leven gekomen en 23 anderen gewond geraakt. Dat meldt het Libische nieuwsportaal Alwasat op gezag van de lokale ziekenhuizen.

adm

De explosie vond plaats in het centraal gelegen district al-Kesh, dat bekendstaat voor zijn vele bars. De ontploffing werd volgens een bron binnen de veiligheidsdiensten veroorzaakt door een explosief dat onder een auto werd bevestigd, of een autobom. De aanslag werd nog niet opgeëist.

Onder de doden bevindt zich Mohammed Bougages, een politieke activist en televisiepresentator, die bekendstaat als aanhanger van de machtige Libische generaal Khalifa Haftar. Die laatste voert al sinds 2014 een meedogenloze campagne tegen islamistische militanten in Benghazi.

In Benghazi is in 2011 de gewapende opstand begonnen die geleid heeft tot de val van Moammar al-Kadhafi, die 42 jaar lang de leider van Libië was. De situatie in het land is sinds die opstand, die gesteund werd door het Westen, niet meer tot rust gekomen.