© Patrick Hattori

Zachte en zonnige zondag

Zondagochtend is het nevelig met plaatselijke mistbanken. In Laag-België is de mist meer verspreid en kan het ochtendgrijs plaatselijk hardnekkig zijn. Op de meeste plaatsen wordt het echter snel vrij zonnig met hoge sluierwolken. In de noordoostelijke landshelft verwachten we ook af en toe middelhoge wolkenvelden. Het blijft vrij zacht met maxima van 12 tot 15 graden. De wind waait meestal zwak, meldt het KMI.

Zondagavond en -nacht komt er weinig verandering. Het blijft licht- tot gedeeltelijk bewolkt met plaatselijk vorming van nevel of een mistbank. De minima gaan van 3 tot 7 graden bij een meestal zwakke wind uit oostelijke richtingen.

Maandag wordt na het verdwijnen van het ochtendgrijs een rustig en zonnige herfstdag. De maxima bedragen 12 tot 15 of plaatselijk 16 graden bij een zwakke wind uit oostelijke of veranderlijke richtingen.

Na het oplossen van de plaatselijke nevel of mist verwachten we dinsdag rustig en zonnig weer met geleidelijk meer hoge wolken. De maxima gaan van 12 tot 15 graden. In de namiddag koelt het af en neemt de bewolking verder toe. Een zwakke regenzone trekt ‘s avonds en ‘s nachts van de kust naar de Ardennen. De wind wordt soms matig.

Woensdag en donderdag trekken er Noordzeebuien over het noordoosten en het centrum van het land. Het is wisselend bewolkt met vooral nabij de Franse grens opklaringen. De matige west- tot noordwestenwind brengt koelere lucht met maxima rond of net boven de 10 graden. Een nieuwe en actievere storing bereikt ons op het einde van de week of tijdens het weekend. De temperaturen veranderen weinig.