© BELGAIMAGE

IS eist moord op tiener in Hamburg op

Terreurgroep Islamitische Staat heeft een mesaanval op twee tieners in de Duitse stad Hamburg van eerder deze maand opgeëist. Via zijn officiële communicatiekanaal Amaq verklaarde IS dat de aanval, waarbij een van de tieners omkwam, uitgevoerd werd door een van zijn “soldaten”.

adm

“Een soldaat van Islamitische Staat heeft op 16 oktober twee individuen neergestoken in Hamburg”, aldus de boodschap volgens Spiegel Online. “Hij reageerde met de operatie op de oproep van IS om burgers van de landen die deel uitmaken van de coalitie (tegen IS, onder leiding van de Verenigde Staten, red.) in het vizier te nemen.”

Twee weken geleden werd een 16-jarige aan de rivier Alster in Hamburg met verschillende messteken gedood door een onbekende. Zijn 15-jarige vriendin werd door de aanvaller in het water geduwd, maar raakte niet gewond.

Het bericht dat via Amaq werd verspreid in het Arabisch en Engels kon nog niet door onafhankelijke bronnen worden geauthentificeerd. De boodschap bewijst bovendien niet dat de dader wel degelijk banden heeft met IS. De terreurgroep eist gewoonlijk binnen de 48 uur aanvallen op, en in de boodschap wordt gesproken over twee slachtoffers die werden neergestoken, terwijl enkel het dodelijk slachtoffers messteken kreeg. De politie kon nog niet bevestigen of ontkennen of de dader jihadistische motieven had.