© AP

Opera New York ontruimd nadat toeschouwer assen van vriend in orkestbak strooit

De beroemde Metropolitan Opera in New York is zaterdag geëvacueerd geworden nadat een toeschouwer een mysterieus wit poeder in de orkestbak had gestrooid. Het bleek om de assen te gaan van een overleden vriend, melden verschillende Amerikaanse media.

adm

Het voorval gebeurde tijdens de tweede pauze van de voorstelling van “Willem Tell” van Rossini, aldus het “Met”. De toeschouwer wandelde naar de orkestbak en strooide het mysterieuze poeder uit. De toeschouwers moesten daarop het operagebouw verlaten. De antiterrorisme-eenheid van de politie van New York werd opgeroepen en heeft een onderzoek gestart.

Politiechef John Miller verklaarde later dat de man aan verschillende toeschouwers had verteld dat hij naar de opera was gekomen om er de assen van een vriend, zijn operamentor, uit te strooien. De autoriteiten hebben de “dader” ondertussen geïdentificeerd. Volgens Miller schond de man met het uitstrooien van de assen misschien wel het reglement van de stad, maar “zijn er op dit moment geen aanwijzingen dat hij criminele intenties had”.

Aangeboden door onze partners