© PXL

Kenneth Ramaekers nieuwe directeur Communicatie en Bestuurszaken bij PXL

Kenneth Ramaekers wordt de nieuwe directeur Communicatie en Bestuurszaken van Hogeschool PXL. De Raad van Bestuur van PXL stelde hem gisteren aan in deze functie. Ramaekers was tot voor kort de drijvende kracht achter Modemuseum Hasselt. “Onze hogeschool is op korte tijd sterk gegroeid, en we staan voor vele nieuwe uitdagingen. Kenneth Ramaekers zal ons directiecomité versterken en van daaruit meebouwen aan onze ambities in onderwijs, onderzoek en maatschappelijke dienstverlening.“, zegt algemeen directeur Ben Lambrechts, “Hij zal vanuit zijn nieuwe functie de diensten en departementen van onze hogeschool coachen in hun communicatie, bestuur en medezeggenschap.”

heve

“Na bijna 9 jaar Modemuseum Hasselt was ik toe aan een nieuwe uitdaging,” zegt Kenneth Ramaekers. “Via verschillende projecten heb ik de afgelopen jaren heel wat collega’s van Hogeschool PXL leren kennen en hun enthousiasme en professionaliteit heeft me altijd weten te prikkelen. Samenwerken met Ben Lambrechts is een mooi perspectief. Hogeschool PXL is met haar vele disciplines een belangrijke katalysator op socio-economisch-cultureel vlak. Daarnaast is PXL de grootste hogeschool in de regio en wil ze deze positie niet alleen behouden maar ook bovenlokaal verder uitbouwen. Een ruime opdracht met ambitie dus. Ik kan me helemaal vinden in de visie en het beleid van de hogeschool en wil graag de X-factor, die als leidraad in het DNA van de hogeschool ingebed zit, nog meer op de kaart zetten. Het idee om mijn horizon te verruimen in een hogeschool met niet enkel 1000 enthousiaste collega’s maar daarnaast ook 8200 junior-collega’s (studenten) spreekt me erg aan.”

“Evenementen organiseren, de beeldvorming rond Hogeschool PXL, publicaties, sponsoring, omgaan met pers, media en netwerking, social media… zijn allemaal aspecten die de afgelopen jaren ook dagelijks aan bod kwamen in mijn functie als directeur van het Modemuseum Hasselt en die ik nu naar een nieuw en veel breder verhaal kan overbrengen,” dixit Ramaekers. “Projecten als In Her Shoes, UltraMegaLore, Axelle Red, Paul Smith en recent Haute-à-Porter, om er maar enkele te noemen, zullen me altijd nauw aan het hart blijven liggen maar great things never came from comfort zones.”

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio